Akdeniz Bülten
  

HABER ARA


Gelişmiş Arama

SON YORUMLANANLAR

EN ÇOK OKUNANLAR

ANKET

Ulaşımdaki yeni sistemden memnun musunuz?



Tüm Anketler

Facebook

Asansörlerimiz SOS veriyor

Asansörlerimiz SOS veriyor

Tarih 31 Ağustos 2010, 13:19 Editör Akdeniz Bülten

Muratpaşa Belediyesi öncülüğünde yapılan asansör denetimlerinde içler acısı tablolar ortaya çıktı. MMO Başkanı Barut, 71 binanın asansörünün denetlendiğini ve 56'sının kullanılamaz durumda olduğu ya da eksikleri olduğunu söyledi.

ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 2008 yılında yayınladığı 27058 sayılı Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'ne göre asansörlere daha güvenli binilebilmesi için, 22 Ocak’ta Muratpaşa Belediyesi, Makine Mühendisleri ve Elektrik Mühendisleri Odası arasında asansör denetimleri yapılmasına dair protokol imzalanmış buna göre 15 Temmuz’da pilot bölge seçilen Fener, Şirinyalı, Yeşilbahçe mahallerinde asansör denetimleri başlamıştı.

71 BİNA DENETLENDİ
Denetimler çerçevesinde 15 Temmuz tarihinden bu yana Fener Mahallesi’nde 71 bina denetimden geçti. Buna göre incelenen binalarda 28 asansörün ‘kırmızı etiketle’ kullanılamaz durumda olduğu, 28 asansörün eksiklerinin giderilmesi için ‘uyarı’ mavi etiketi yapıştırıldığı ve 15 asansörün de kullanım açısından herhangi bir probleminin olmadığını simgeleyen ‘güvenlidir’ yazılı etiketi taşıdığı belirtildi.
 
TABLO İÇLER ACISI
MMO Antalya Şubesi Başkanı Hüseyin Barut asansör denetimlerinde uzman Elektrik ve Makine Mühendislerinden oluşan ekiplerin pilot bölgelerde denetimleri sürdürdüğünü ancak tablonun içler acısı olduğunu söyledi. Barut, “Fener Mahallesi ve eski mezbahanın olduğu bölgelerdeki binaların eski olması veya asansörlerin bakımlarının yaptırılmaması ciddi sorunlar doğurabilir bu açıdan apartman sakinlerinin duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.
 
Asansörün durumuna ve durak sayısına göre değişen, ortalama 1-2 saat süren denetimlerde, asansörler 120 ayrı noktadan inceleniyor. İncelenen kısımlar ise Kuyu-Kuyu Alt Boşluğu, Regülatör,Tamponlar, Kabin Altı, Kabin, Kabin ve Kat Kapıları, Kapı Camları, Kapı Kilitleri, Kabinin Seyri, Kat Seviye Ayarları, Dış Kumanda Butonları ve Göstergeler, İç Kumanda Butonları ve Göstergeler, Kabin Aydınlatması, Kullanma Talimatları, Aşırı Yük Tertibatı, Kabin Üstü, Karşı Ağırlık, Askı Halatları, Kabin ve Karşı Ağırlık Kılavuz Rayları, Ana Besleme Tablosu, Kumanda Panosu, Makina ve Motor Çalışması, Tahrik ve Saptırma Kasnağı, Fren ve Ekipmanları, Regülatör (Makina Dairesi)Sınır Kesiciler, Topraklamalar, Makina Dairesi bölümlerinden oluşuyor.
 
Murat ŞENTÜRK
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Gündem

Kuyumcular "14 Şubat'ı" Bekliyor

Kuyumcular Sevgililer Günü'nün yaklaşması sevdiklerine 14 Şubat'ta güzel bir hediye almayı düşünen sevgililer kadar iy...

Antalya'da Sağanak Yağış ve Fırtına

Antalya'da Sağanak Yağış ve Fırtına Antalya'da, fırtınanın hızı gece 106 kilometreye ulaştı.
  
Tüm hakları saklıdır. © 2010 Akdeniz Bülten
Sistemin alt yapısı MyDesign Haber Sistemi kullanılmakta olup, düzenlenmesi ve geliştirilmesi ZirveART tarafından yapılmaktadır. Sitemizin takibi için RSS Kaynağı kullanabilirsiniz. Eğer yetkiliyseniz Yazar Girişi yaparak kontrol paneline ulaşabilirsiniz yada makale ve haberlerinizi yayınlamak için Yazarlık Başvurusu yapabilirsiniz. Sitedeki tüm içerik ve metaryeller izinsiz ve kaynak gösterilmeden alınamaz.
Facebook Akdeniz BültenTwitter Akdeniz BültenDelicious Akdeniz Bülten