Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), dünyadaki gıda fiyatlarının gelecek yıllarda önemli oranda artacağı uyarısında bulundu.
"Zirai Görünüm 2013-2022" başlıklı ortak raporda, gıda talebinin küresel düzeyde yükselmesiyle fiyatların 10 yıl içinde yüzde 10 ila 40 artacağı öngörüsüne yer verildi.
Gelişmekte olan ülkelerde, aylık gelirin yükselmesiyle gıda tüketiminin yüzde 30 arttığına işaret edilen raporda, açığı kapatmak için gelecek dönemde dünya çapındaki tüm hükümetlerin çiftlik üretiminin artırılması için daha fazla yatırım yapmak durumunda kalacağı, bu çerçevede eski yöntemlerin en kısa zamanda kenara bırakılarak yeniliklere yönelinmesi gerektiği de vurgulandı.








